AKTIVNOSTI

 

Maša za bolnike

15. 6. 2018

 

 

Dan državnosti - maša pri križu ob ribniku v Vrbju

25. 6. 2018

 

Maša pri kapeli na polju v Vrbju

8. 7. 2018

 

 

Maša za društva kmečkih žena Štajerske in Savinjske regije

29. 9. 2018

 

Maša za jubilejne obletnice porok

14. 10. 2018

 

 Nagovor patra Viktorja pri jubilejni maši

 Slišali smo evangelij o bogatem mladenicu. Jezus mu svetuje, naj razdeli bogastvo in gre za njim. Jezus potem pove, da ne obstaja le materialno, ampak tudi duhovno bogastvo, ki so ga izbrali apostoli.

  Dragi jubilanti, v tem letu zaokrožate okroglo število let, desetletje ali pol desetletja. Tudi vi tehtate vaše bogastvo. Seveda je pomembno, kaj ste v teh letih pridobili novega: dom, in vse drugo, kar je potrebno za udobnejše življenje. Morda se spomnite bornih zacetkov kot podnajemnika ali gospodarja podstrešja, danes pa imate to in ono.

Pri vsem tem pa vem, da cutita, katero je najvecje bogastvo: to sta vidva sama, vajina ljubezenska vez. V tistih mladih letih sta uresnicila vajine sanje in se porocila. Osebnih izkušenj o tem nimam, mislim pa, da še zdaj radi obujate spomine na to. Ce ste pozneje imeli kakšne krize, ste danes veseli, da ste jih premagali.

Drugo bogastvo so otroci. Ob njih ste doživela toliko lepih trenutkov. Tega nikdar ne boste pozabili. Res, spremljali ste jih tudi v kriznih letih, pomagali ste jim prebroditi težave. Tudi sami ste bili v krizi, ko ste doživeli, da se vam otroci trgajo iz narocja. Morali ste sprejeti dejstvo, da niso vaša last, da je takšen življenjski zakon. Otroci so morda šli nekoliko drugace, ko ste želeli starši: po svoje so si izbrali poklic, partnerja, nacin življenja… Veseli pa ste lahko, da so ohranili tisto glavno, kar ste jim želeli dati: delavnost, po svoje tudi vero. To, kar so ustvarili in še ustvarjajo vaši otroci, vam je gotovo v zadovoljstvo.

Otroci pa so nekaterim med vami že dali vnuke. Koliko se jih veselite! Vaš dom so zopet napolnili s smehom in veseljem…

O vsem tem se pogovarjate, ko ste sami. Da, pogosto se zgodi da prej pretesna hiša zdaj postane prevelika.Vse je šlo. Kaj pa je ostalo? Vajina ljubezen. Ta pa ostane mladostna tudi pri zgubanem obrazu. V vseh teh letih pa je vajina ljubezen bila znamenje same božje ljubezni. Po božje sta se ljubila med seboj, po božje sta ljubila tudi otroke. Bog pa je v vseh teh letih bil vajin sopotnik,

  Danes se zahvaljujemo za vas. Kajti vaša ljubezen, vaši otroci, vnuki, vaša dejavna ljubezen do vašcanov je dar samega Boga, ki ga je podaril po vas nam vsem.

  Na koncu pa recete: Najvecje bogastvo pa je zdravje. Zanj prosimo, zanj se zahvaljujemo. Pri pomisli na to pa pridemo do spoznanja, da smo v božjih rokah Kot smo izšli iz njegovega objema, ko nas je poklical v življenje, tako se na koncu v njegov objem vracamo.

  Še enkrat jubilanti: Bogu hvala za vas. S kratkim obredom pa bomo še za naprej klicali na vas božji blagoslov.

 

nazaj na osnovno stran


 

    SLOhosting.com priporoča :